Taloushallinnon ohjelmistot vertailussa

Woman using software on Mac

Kirjoittanut Patrick Partti

Julkaistu 26.7.2018

Suomen suosituimmat taloushallinnon ohjelmistot vertailussa

Taloushallinnon ohjelmistot askarruttavat monia yrittäjiä. Näkemys “hyvästä” ohjelmistosta saattaa olla hiukan erilainen, kuin mitä tilitoimisto tarjoaa ja toisaalta ovathan tarpeetkin vastaavasti hyvin erilaisia. Talouskuutio otti härkää sarvista ja kerromme tässä artikkelissa pääpiirteittäin eri ohjelmistojen ominaisuuksista yrittäjän näkökulmasta. Markkinoilla on reilusti yli 10 yleisesti käytössä olevaa ohjelmistoa, mutta keskitymme tässä artikkelissa yleisimpien ohjelmistojen vertailuun.

 

Netvisor

Netvisor on Norjalaisomisteisen Visman kattava taloushallinnon ohjelmisto. Oikeastaan ”taloushallinnon ohjelmisto” -sanonta johtaa hiukan harhaan, sillä kyseiseen ohjelmistoon on mahdollista yhdistää mm. verkkokauppa, varastonhallinta, tilaustenkäsittely, CRM ja muita tiiviisti operatiiviseen toimintaan liittyviä työkaluja.

Netvisor toimii puhtaasti verkossa, joten minkäänlaisia asennuksia ei tarvita. Kirjautuminen ohjelmistoon tapahtuu joko Netvisor ID -appia, mobiilivarmennetta tai henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia käyttäen. Netvisor tukee myös ruotsalaisia (Bank ID), norjalaisia (Bank ID) ja virolaisia (ID) kirjautumistapoja, joten pohjoismaiselle yhtiölle Netvisor tarjoaa kattavat kirjautumisoptiot.  Palvelu itsessään toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Netvisoria mainostetaan automaatioidun taloushallinnon edelläkävijänä. Netvisor mahdollistaakin huomattavan automaation asteen sekä sisältää monia järkeviä ominaisuuksia mm. laskujen automaattiseen muodostamiseen liittyen. Avoin rajapinta (maksullinen ominaisuus) mahdollistaa myös automaattisen tietojen viennin ulkopuoliseen ohjelmistoon tarvittaessa. Netvisorin kustomoitava etusivu näyttää kirjautuessa tältä

Visma Netvisor -etusivu

Visman Netvisor tarjoaa monipuolisten ominaisuuksisensa lisäksi hyvän skaalautuvuuden eri liiketoiminnan vaiheissa

Netvisor sopii hienosti niin pienille kuin suuremmillekin yhtiöille hyvän skaalautuvuutensa ansiosta. Netvisorin hinnoittelu lähtee 39 eurosta per kuukausi sisältäen myynti- ja ostoreskontran + kirjanpidon lisenssit. Uutuutena hinnoitteluun on tullut vaihtoehto maksaa ainoastaan tositteiden mukaan, mikä sopii esimerkiksi yhden hengen konsulttiyrityksille hienosti. Netvisorin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti monipuolisuus – ohjelmistosta saa todella paljon halutessaan irti, mutta käyttöliittymä ei ole kohtuuttoman monimutkainen. Lisäksi jokaisen yksittäisen käyttäjän käyttöoikeuksia voidaan rajata hyvin tarkasti, jolloin vain oikeat henkilöt pääsevät käsiksi oikeisiin tietoihin ja käyttö pysyy helppona. Netvisor sisältää myös mobiilikäyttäjille hyviä ominaisuuksia, kuten kuittiskannerin,  työtuntien kirjaukset, matkalaskut sekä ostolaskujen hyväksynnän. Aivan terävimpään kärkeen Netvisor ei yllä mobiiliominaisuuksiensa osalta, mutta yhtiön muista tuotteista päätellen laajempia ominaisuuksia voidaan odottaa pian.

Kiitämme:

+ Käyttöliittymä

+ Kattavat ominaisuudet

+ Hyvä laajennettavuus

+ Laadukkaita Netvisor tilitoimistoja löytyy paljon

Moitimme:

– Myyntilaskujen teko ei onnistu mobiilissa

Kenelle: Maksimaalista automaatioita etsivälle, jonka aika on rahaa – yhtiön koosta riippumatta. Useita järjestelmiä sisältäviin toteutuksiin omiaan hyvien olemassa olevien rajapintojen puolesta. Tutustu Netvisoriin tarkemmin: https://www.talouskuutio.fi/ohjelmistot-netvisor/

Etsi yrityksellesi sopiva Netvisor -tilitoimisto täältä.

 

Procountor

Raflaavan nimen omaava Procountor on suomalaisen Finagon tarjoama ohjelmisto, joka jakaa merkittävimmän markkinaosuuden yhdessä Netvisorin kanssa. Procountor on Netvisorin ohella monipuolinen ohjelmisto, johon on mahdollista rakentaa kattava kokonaisuus kattaen myös operatiivisen toiminnan tarpeita. Procountorin kirjautuminen tapahtuu kaksivaiheisesti. Procountorilla on käytössään Procountor Avain -sovellus, joka toimii älylaitteissa kirjautumisen vahvistamiseen käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämisen jälkeen. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös salasanalistaa, mikä on hyvä ominaisuus, mikäli työskennellään verkon ulottumattomissa tai mobiililaitteessa sattuu olemaan vikatila. Procountor sopii työvälineeksi aidosti hyvin laajalle skaalalle yhtiöitä.

Procountorin hinnoittelu lähtee liikkeelle  19 eurosta per kuukausi, mutta paketti sisältää todella vain aivan hyvin pienille toimijoille riittävän määrän tositteita (10 kpl kuukaudessa). Käytännössä siis muutamaa lisätositetta tarvitaan monessa tapauksessa, jotka maksavat 1,79€ / kpl. Seuraavan paketin hinta lähtee 59 eurosta ja jo alkuun päässeille yhtiöille sopiva palvelupaketti sisältäen 40 tositetta. Paketteihin kuuluu aina varsin laajasti ominaisuuksia kuten palkkahallinto. Procountorin yksi ehdoton valtti on se, että käyttäjiä voi olla useita ilman lisämaksuja. Tämä sopii erittäin hyvin esimerkiksi start-up yhtiöille, joilla on sijoittajia tai muita sidosryhmiä, joille halutaan antaa pääsy talouden tunnuslukuihin. Tämä mahdollistaa myös tehtävien tarkemman jakamisen ja muita järkeviä toiminteita ilman lisäkustannuksia lisenssien muodossa.

Procountorin käyttöliittymä on selkeä vedenjakaja – toiset pitävät siitä todella paljon ja toiset eivät lainkaan. Etusivun kirjautumissivu on kustomoitavissa.  

Tutustu tarkemmin procountoriin: https://www.talouskuutio.fi/ohjelmistot-procountor/ 

Kiitämme:

+ Kattavat ominaisuudet

+ Avoin rajapinta integraatioille

+ Tilitoimistovaihtoehtoja löytyy paljon

Moitimme: – Käyttöliittymä jakaa mielipiteet

– Hinta nousee suhteessa kilpailijoita nopeammin mikäli tositteita on runsaasti

Kenelle: Nykyaikaista vaihtoehtoa etsivälle yrittäjälle, jonka tositemäärä ei ole valtava. Sopii pienille kuin suurillekkin yhtiöille.

Etsi yrityksellesi sopiva Procountor -tilitoimisto täältä.

 

Emce365

Emce365 on uusi tulokas taloushallinnon ohjelmistokentässä. Emce365:n takana oleva Emce Solution Partner yhtiönä on kuitenkin jo kokenut toimija alalla. Emce365 tarjoaa kenties markkinoiden parhaan mobiilikäyttökokemuksen. Käyttöliittymä on selkeästi alusta asti mietitty mobiilikäyttäjät mielessä. Tummanpuhuva käyttöliittymä on nykyaikainen ja selvästi helposti lähestyttävä, vaikka kokemusta taloushallinnon järjestelmistä ei olisi aiemmin.

Emce 365 käyttöjärjestelmä

Emce 365 tarjoaa modernin näköisen ja hyvin mobiilissakin toimivan käyttökokemuksen

Yksinkertaisella käyttöliittymällä on kuitenkin kääntöpuolensa. Esimerkiksi kirjanpito itsessään toimii erillisessä ohjelmistossa, mikä tekee pienen mutkan matkaan mikäli kirjanpitoa halutaan tehdä itse.

Emce365:sen hinnoittelu on kiinteä käyttäjäkohtainen per ominaisuus. Esimerkkinä myyntilaskutusta käyttävä käyttäjä on 9,90€ per kuukausi. Hinnoittelu on kaikkiaan suhteellisen edullinen, jos yrityksen käyttäjämäärät ovat maltilliset. Ominaisuuksien puolesta Emce365 ei ole aivan samalla viivalla kilpailijoidensa kanssa, ainakaan vielä. Kehitystyön alla on kuitenkin erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten tiliöntiautomaatio ja ostolaskujen kierrätyksen automaatio. Emce365 sopii tässä kohdassa loistavasti pienemmille yhtiöille, joiden taloushallinnon tarpeet ovat pääasiassa myynti- ja ostolaskujen käsittelyssä sekä peruslaatuisessa talouden seurannassa.

Kiitämme:

+ Tummanpuhuva käyttöliittymä on selkeä, yksinkertainen ja moderni

+ Hinnoittelu on hyvin selkeä

+ Moderni ulkoasu

+ Mobiiliominaisuudet

Moitimme:

-Ei vielä yhtä laajoja ominaisuuksia kuin kilpailijoilla

-Ohjelmiston taitavia tilitoimistoja on suppeammin tarjolla

– Kirjanpito tehdään erillisessä ohjelmistossa

Kenelle:  EmCe sopii parhaiten diginatiiville mobiiliominaisuuksia painottavalle yrittäjälle. Jos tyylikäs käyttöliittymä ja iPadin käyttömahdollisuus ovat prioriteettilistan kärkipäässä, EmCe tarjoaa hyvän ratkaisun.

Etsi yrityksellesi sopiva Emce -tilitoimisto täältä.

 

Maestro NG

Maestro on savonlinnalaislähtöinen perinteinen ohjelmistotalo taloushallinnon alalla. Maestron omistus on nykyisin hollantilaisen Total Spesific Solutionin alla. Yhtiön viimeisin tuote kantaa nimeä Maestro NG. Maestro NG on suunnattu erityisesti kaupanalan yhtiöille Maestron Unelmien Kauppapaikka -konseptin mukaisesti.

Maestron vahvuus piilee siinä, että yhtiö pystyy itse tarjoamaan omasta tuoteperheestään kaikenkattavan paketin jopa varsin suurille yhtiöille yhdistäen kivijalan ja verkkokaupan. Maestro NG:n yhteyteen voidaan ottaa Maestron omista palveluista ainakin verkkokauppa, asiakkuudenhallinta, varastonhallinta, taloushalinto sekä sähköinen työpöytä.

Maestro NG toimii – kuten Emce365:kin – erillisenä moduulina varsinaisesta kirjanpito-ohjelmistosta. Kirjautuminen Maestro NG:seen tapahtuu käyttäjätunnus-salasana yhdistelmällä, mikä ei ole lähtökohtaisesti turvallisin tapa, mutta edelleen varsin laajasti käytössä. Johtuen ohjelmistoarkkitehtuurista, pankkiliikenteen hallinnointi edellyttää kirjautumista erilliseen Maestron taloushallinnon ohjelmistoon, mikä lisää toisaalta tietoturvaa.

Maestro NG:n hinnoittelu on lisenssipohjainen. Hinnoittelu NG:n osalta on keskiluokkaa yleiseen hintatasoon nähden. Käyttöliittymä on monen mielestä keskitasoa. Maestro tarjoaa kustomoitavan työpöydän, joka voidaan jakaa myös tilitoimiston kanssa. Operatiiviseen toimintaan liittyvät toiminnot voidaan hoitaa suoraan NG:ssä, mutta käyttöliittymä saattaa näiden toimintojen osalta vaatia hiukan totuttelua, mikäli Maestron muut ohjelmistot eivät ole entuudesta tuttuja.

Ulkoisten rajapintojen puolesta Maestro ei ole kärkipäässä. Maestron tarjonta perustuu pitkälti yhden ohjelmistoperheen hyödyntämiseen kokonaisratkaisun rakentamisessa.

Kiitämme:

+ Käyttöliittymä on suhteellisen selkeä

+ Ulkoasu on räätälöitävissä

+ Mobiiliominaisuudet (varauksin)

+ Laaja yhden toimittajan ratkaisu mahdollinen

Moitimme:

– Kirjanpito tehdään erillisessä ohjelmistossa

– Ulkopuolisten integraatioiden tekeminen ei välttämättä ole yhtä helppoa kuin kilpailijoilla

Kenelle: Kaupanalan yhtiöille, jotka haluavat yhdistää verkkokaupan ja kivijalan sekä toiminnanohjauksen ja asiakashallinnan ilman integraatioviidakkoa.

Etsi yrityksellesi sopiva Maestro -tilitoimisto täältä.

 

Heeros

Heeros Oyj on puhtaista ohjelmistotaloista viimeisenä pörssiyhtöiksi listautunut.

Heeroksen ohjelmistot toimivat puhtaasti verkossa, kuten mm. Netvisor ja Procountor. Ominaisuudet (dashboard, ostolaskujen kierrätys, myyntilaskutus, palkat ja arkistointi) toimivat omina moduuleinaan samalla verkkosivustolla.

Kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnus-salasana -metodilla, mikä ei tietoturvan puolesta ole välttämättä paras mahdollinen ratkaisu. Heeros on varsin toimiva ratkaisu, silloin kun taloushallinnon tarpeet keskittyvät osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn sekä raportointiin. Massiivisien integraatiokokonaisuuksien toteuttamiseen Heeroskin tarjoaa jo valmiiksi useita ratkaisuja sekä REST -rajapinnan, joka mahdollistaa kustomoitujen integraatioiden rakentamisen. Aivan markkinoiden terävimpään kärkeen ei kuitenkaan ylletä. Aivan markkinakärjen tasoisia ominaisuuksia monipuolisuuden osalta ei myöskään ole tarjolla.

Käyttöliittymä on suhteellisen selkeä, kunhan oppii muistamaan eri moduulien nimien merkityksen. Mobiilissa onnistuu mm. ostolaskujen hyväksyntä ja matkalaskujen teko. Heeroksen hinnoittelu perustuu kiinteähintaiseen lisenssiin. Hinnoittelu on yrityksen koosta riippuen keskihintainen tai jopa suhteellisen edullinen, muttei lähtökohtaisesti missään nimessä kovin kallis. Heeroksen voi ostaa joko suoraan tilitoimistosta tai yhtiötä itseltään.

Kiitämme:

+ Hinnoittelu on selkeä ja järkevä

+ Kirjanpito tehdään samassa ohjelmistossa

+ Avoin rajapinta avaa mahdollisuuksia

Moitimme:

– Ei yhtä laajoja ominaisuuksia kuin kilpailijoilla (esimerkiksi varastonhallintaan)

– Käyttöliittymän moduulien nimien opettelu voi olla aluksi turhauttavaa

Kenelle: Yrittäjälle, joka etsii suhteellisen yksikertaista ratkaisua osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn automaattireskontran avulla. Sopii myös kustannuspaikka- ja projektiseurantaan etenkin ulkoisen raportointi-/BI-ohjelmiston kanssa.

Etsi yrityksellesi sopiva Heeros -tilitoimisto täältä.

 

Talenom Online

Talenom Online on nimensä mukaisesti Talenom Oyj:n nimikko-ohjelmisto. Talenom Online toimii useiden kilpailijoidensa tavoin puhtaasti verkossa. Talenom Onlinen kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnus-salasana -metodilla – parempiakin (tietoturvallisempia) ratkaisuja on markkinoilla. Käyttöliittymä on suhteellisen hyvä ja helppo lähestyä. Aloitus näkymä näyttää tältä:

Talenom Online etusivu

Talenom Online pakkaa hyvin tärkeimmät ominaisuudet helposti lähestyttävään pakettiin

Rajapintojen puolesta Talenom Online vetää pitkän korren – järjestelmä luvataan integroida asiakkaan jo olemassa oleviin järjestelmiin (esimerkiksi toiminnanohjaus) hyvin maltillisella kululla. Rajapintatoteutuksista vastaa Talenomin oma tiimi, mikä helpottaa asiakkaan työtä, sillä vastuu toteutuksesta siirtyy Talenomin ja ohjelmistotoimittajan välille. Ominaisuuksia Talenomin järjestelmästä löytyy useimmille riittävästi: Osto- ja myyntireskontrien lisäksi tarjolla on valmiina palkat, raportointi sekä henkilöstövuokraus taloushallinnon tarpeisiin. Aivan kaiken kattavaa yhden järjestelmän pakettia Talenom Onlinesta on kuitenkin haastavaa koota. Kun kyseessä on tilitoimiston oma järjestelmä, kannattaa huomioida jo hankintavaiheessa päätöksen sitovuus. Taloushallinnon järjestelmän vaihto myöhemmin ei ole mahdottomuus, mutta on hyvin yleistä, että kaikkia tietoja ei saada rivikohtaisesti siirrettyä laskujen kuvista puhumattakaan. Tällöin menetetään historian vertailutieto ainakin osittain. Talenom Online on hyvin kilpailukykyisesti hinnoiteltu, mikä lisää toisaalta ohjelmiston houkuttelevuutta.

Kiitämme:

+ Hinnoittelu on edullinen ja selkeä

+ Kirjanpidon raportit saatavana samasta ohjelmistosta

+ Avoin rajapinta ja custom -toteutuksien mahdollisuus

Moitimme:

– Ei aivan yhtä laajoja ominaisuuksia kuin parhailla kilpailijoilla

– Ohjelmisto on käytössä vain yhdellä toimijalla

Kenelle: Yrittäjälle, joka etsii hyvää hinta-laatusuhdetta eikä näe tarpeelliseksi keskittää kaikkia toimintoja yhden ohjelmiston sisään.

 

Fennoa

Fennoa on uusi tulokas ohjelmistomarkkinalla. Fennoa on saatujen käyttökokemusten perustella onnistunut yhdistämään kattavat ominaisuudet ja helpon käyttöliittymän yhdeksi paketiksi, joka toimii sekä tilitoimistoille, että loppukäyttäjille. Fennoa on vieläpä kotimainen tuote.

Fennoan käyttö on suhteellisen helppoa – jopa markkinoiden helpointa suhteessa ominaisuuksien määrään. Käyttöliittymä muistuttaa varsin paljon Netvisoria, mikä on hyvä asia erityisesti Netvisoriin tottuneille.

Ominaisuuksia on suhteellisen paljon, muttei kuitenkaan liikaa – hyvä ja kompakti paketti siis. Avoimen rajapinnan ansioista Fennoa tarjoaa relevantin vaihtoehdon myös vaativampiin toteutuksiin. Ohjelmistoon löytyy myös valmiita integraatioita mm. ERP- ja kassajärjestelmistä. Fennoaa osaavia tilitoimistoja alkaa löytymään, mutta tilitoimistotarjonnan suhteen ollaan vielä toistaiseksi suppeammassa tilanteessa verrattuna moniin kilpailijoihin.

Fennoan hinnat eivät ole avoimena verkkosivuilla, joten hinnan saa parhaiten kysymällä pakettitarjouksen tilitoimistolta.

Yksi miinuspuoli Fennoasta löytyi – ohjelmistossa ei ollut vuoden 2020 loppuun asti palkkaosiota, joten yrityksen palkkahallinto tuli hoitaa ulkoisessa järjestelmässä. Tämä ei yleisesti ottaen tuota suurta ongelmaa, mikäli yrityksen taloushallinnon kuukausittaisen paketoinnin hoitaa tilitoimisto.

Kiitämme:

+ Käyttöliittymä on varsin selkeä etenkin suhteutettuna ominaisuuksiin

+ Kirjanpito tehdään samassa ohjelmistossa

+ Avoin rajapinta avaa mahdollisuuksia tarvittaville integraatioille

Moitimme:

– Ohjelmiston hinta voi vaihdella eri tilitoimistoissa

Kenelle: Pienille ja keskisuurille yhtiöille, jotka etsivät kotimaista helppokäyttöistä ohjelmistoa taloushallintoon.

Lue enemmän Fennoasta tästä.

Etsi yrityksellesi sopiva Fennoa -tilitoimisto täältä.

Jos tarvitset apua yleisesti tilitoimiston valintaan, lue myös Taloushallinnon ostajan ABC.

 

Visma Fivaldi

Fivaldi on jo pidemmän aikaa mainetta kerännyt kokonaisvaltainen taloushallinnon ohjelmisto. Fivaldi onkin Taloushallintoliiton tutkimuksen mukaan Suomen käytetyin taloushallinnon ohjelmisto.

Fivaldin vahvuus piilee helpossa käytettävyydessä. Mitä tulee esimerkiksi myyntilaskun tekoon, viimevuosina tapahtunut merkittävä kehitys on luonut Fivaldista yhden helppokäyttöisimmistä ohjelmistoista. Fivaldi onkin mainio vaihtoehto mutkatonta ja yksinkertaista ohjelmistoa etsivälle.

Fivaldi Kokemuksia

Fivaldi Kokemuksia

Fivaldiin löytyy erilaisia ominaisuuksia laajasti Visman omien tuotteiden avulla. Esimerkkinä palkat voidaan hoitaa kehutulla Visma Payroll -järjestelmällä. Todella laajat tarpeet omaavalle Fivaldia parempi vaihtoehto voisi kuitenkin olla Visman tuotteista esimerkiksi Netvisor.

Kiitämme:

+ Helppokäyttöinen ja todella selkeä

+ Kilpailukykyinen hinnoittelu

Moitimme:

– Varsinainen kirjanpito vielä java-pohjaisessa järjestelmässä.

Kenelle: Selkeää, mutkatonta ja helppokäyttöistä järjestelmää etsivälle.

Lue enemmän Fivaldista tästä.

Etsi yrityksellesi sopiva Fivaldi-tilitoimisto täältä.

Lue lisäksi

Kirjanpidon hinta 2021

Tilitoimistojen ja kirjanpitäjien hinta on noussut monessa keskustelussa puheenaiheeksi. Tästä artikkelista löydät viimeisimmät hintatasot maakunnittain Suomessa.  Mistä kirjanpidon hinta koostuu? Kirjanpidon hinta muodostuu seuraavasti: Itse kirjanpidon kulut...

Procountor ja Talouskuutio yhteistyöhön

3.6.2022 Helsinki Finago Procountor ja Talouskuutio yhteistyöhön - Tavoitteena parantaa tilitoimistojen kasvumahdollisuuksia. Procountorilla ja Talouskuutiolla on yhteinen agenda: Tukea kumppanitilitoimistojensa kasvua ja tarjota markkinoiden parhaat välineet niin...

Taloushallinnon piilokulut esiin rakennusalalla

Yhteistyössä: Procountor Rakennusalan taloushallintoon liittyy omat vaatimuksensa ja se mielletään usein monimutkaiseksi. Eikä ihme: rakennusalan yritysten taloushallintoa tekevän on osattava käänteiseen ALV-velvollisuuteen liittyvä sääntely, normaalia tarkempi...

Suomen suurin tilitoimistohaku uudistui!

 

Katso sopivin tilitoimistolistaus yrityksellesi – se vie vain 12 sekuntia!

 

Saattaisit pitää myös näistä…

Tilaa sisältöjämme

8 Comments

  1. Henkka

    Siis jos verrataan vaikka prpcountoria ja Fennoaa, niin ratkaisevin ero on ymmärtääkseni että Fennoa on ilmainen paitsi sille kirjanpitäjälle. Eikö tämä ole aika merkittävä ja huomionarvoinen seikka?

    Reply
    • Patrick

      Kiitos kommentistasi Henkka. Fennoakaan ei valitettavasti ole ilmainen edes loppukäyttäjälle, vaikkakin monessa tapauksessa Procountoria edullisempi. Fennoa ei tarjoa julkista hinnastoa, mutta monessa tapauksessa hinnat ovat liikkuneet 30 eurosta ylöspäin per kuukausi.

      Reply
    • Liisi

      Kyllä tilitoimisto sisältää laskuunsa myös ohjelmistojen kustannukset.

      Reply
  2. ryöstöhinta

    Fennoalla ei ole avointa APIa vaan sen käyttöoikeus maksaa törkeät 30€/kk vielä lisää.

    Reply
    • Patrick

      Fennoan osalta tilitoimisto määrittää rajapinnan hinnan. Fennoa ei myy ohjelmistoaan lainkaan suoraan yrityksille vaan kyseessä on aina tilitoimiston tarjoama hinta, joka voi siis vaihdella eri toimistojen välillä.

      Reply
  3. Make

    Edelleen kaikki sähköinen taloushallinto on törkeän hintaista, vähintään 50€/kk ja ohjelmistot on tehty VAIN kirjanpitäjä edellä. Käyttäjän (yrittäjän) helpottaminen ohjelmistojen automaatiolla on edelleen surkealla tasolla. Todella harvalla on lähtökohta ollut suunnittelu suunta myynnistä kirjanpitoon. Melkein kaikki ohjelmistot on kirjanpidon ympärille ja myynti ja varasto / tuotteet pakollisena pahana. Mutta, on kuitenkin hyvä toiminto johtajille, saada yhden napin painalluksella rahavirta kaaviona ulos.
    Pienen tarjouksen tekemiseen menee kuitenkin tunti, satunnaiselle asiakkaalle!!!

    Reply
  4. masa

    Loppujen lopuksi 500k€ liikevaihdolla toimivalle yritykselle, netvisor on ERITTÄIN kallis ohjelmisto, kankea käyttää ja hinnoittelu menee raa-asti vain liikevaihto pohjalla. Tuotehallinta on suurimmalla osalla nettipohjaisia ohjelmistoja vielä lastenkengissä, siis laskujen teossa.
    Sen ajan minkä säästää laskun lähetyksessä ja käsittelyissä, menettää itse laskun teossa.
    Miten ei mukamas pysty avaamaan samaan aikaan tuotevalikkoja, kun tekee laskua??
    Jokainen tuote pitää ERIKSEEN hakea laskulle. Toista tämä sitten 130 kertaa per lasku.

    Reply
    • Patrick

      Tervehdys Masa!

      Kiitos kommentista! Riippuu toki paljon toimialasta – joillain toimialoilla laskurivejä voi olla todella paljon ja toisilla taas vain yksi. Itse näkisin, että ylipäätään sähköisten järjestelmien hyödyt tulevat enemmän esille siinä kohtaa kun lasku on jo lähetetty eli kun valvotaan saatavia (mikä on siis pitkälti automatisoitu näissä).

      Olen itse ollut myös muutamissa projekteissa mukana, jossa nimenomaan Netvisoriin on automatisoitu laskutusta vaikkapa ulkopuolisesta toiminnanohjausjärjestelmästä. Toisaalta, laskutustoimintohan mahdollistaa myös EAN-koodin hyödyntämisen eli viivakoodin lukemisen, jos esimerkiksi kassalla tarvitaan nopeata tuotteiden hakua.

      Itse toivoisin myös taloushallinnon toimijoilta aktiivista otetta asiakkaiden auttamiseksi ottamaan täydet tehot irti järjelmistä. Esimerkiksi Netvisor pystyy moneen.

      Patrick / Talouskuutio

      Reply
Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *