Tilitoimisto Helsinki | Näin paljon maksat Helsinki-lisää kirjanpidostasi!
X
Sulje valikko
X
Sulje valikko

Tilitoimisto Helsinki

Etsitkö tilitoimistoa Helsingissä? Olet varmasti huomannut, että ”tilitoimisto Helsinki” -hakusanalla löytyy Googlesta peräti 295 000 tulosta – huh. Tilitoimiston valinta on aina tärkeä päätös koko yrityksen talouden hallinnan kannalta – siksi kokosimme parhaat vinkit valintaan!

Helsingissä on valtava määrä tilitoimistoja: Kaikkiaan Helsingissä toimii vajaa tuhat alan yritystä. Tilitoimiston valinta Helsingissä onkin yksi vaikeimpia yrittäjän tehtäviä, sillä niiden vertailu on ollut perinteisesti varsin haastavaa. Tilitoimistojen ostamisen on tehnyt entistä vaikeammaksi se, että sähköinen taloushallinto on muuttanut ostamista – ennen kirjanpitäjän saattoi ottaa lähimmästä kivijalasta, nykyisin ei ole enää selvää, että asiakkaan liiketoiminnan mallit toimivat tilitoimiston tarjoaman palvelumallin kanssa. Eri taloushallinnon ohjelmistoihin pääset tutustumaan tästä

Tilitoimiston valinta Helsingissä

Suosittelemme aloittamaan ohjelmistopuolesta. Miksi? Taloushallinnon sähköistyessä taloushallinnon ohjelmiston merkitys on korostunut entisestään. Tilitoimiston tarjoamat ohjelmistot vaihtelevat monesti niin ja muutoin hyvältä vaikuttava yhteistyökumpani on ikävä hylätä, jos ohjelmistokriteeri ei osukkaan kohdilleen. Toisaalta, tilitoimistolle on myös monesti hankalaa alkaa opettelemaan asiakkaan ohjelmistoa, mikä tarkoittaa usein turhia virheitä, tehottomuutta sekä pahimmillaan suuremman virheen tekemistä. Taloushallinnon ohjelman vaihto ei ole myöskään monesti kovin mukava prosessi, vaikkakin tilitoimisto tekee vaihdossa yleensä asiakkaan puolesta suurimmat työt. Etenkin Helsingissä on kuitenkin paljon tilitoimistoja, mikä tarkoittaa sitä, että jokaiselle ohjelmistolle löytyy monta tilitoimistovaihtoehtoa.

Oikean ohjelmiston valinta korostuu asiakasyrityksen ja tilitoimiston välisen kommunikaation toiminnassa: Väärällä ohjelmistolla molemmat tekevät turhaa työtä, mikä tarkoittaa turhaa rahan ja ajan kulutusta. 

Helsingissä yleisimpiä käytössä olevia taloushallinnon ohjelmistoja ovat Procountor, Netvisor ja Fennoa. Näiden kolmen yhteenlaskettu osuus on varmasti yli 70% tilitoimistoista. Lisäksi yleisesti käytettyjä ohjelmistoja ovat muun muassa Heeros, Briox, ePasseli, Maestro, Emce sekä Lemonsoft. 

Edullinen tilitoimisto Helsingissä? Kuinka paljon kirjanpidon pitäisi maksaa?

Miten tilitoimistot eroavat toisistaan Helsingissä? Kuten muillakin toimialoilla tilitoimistoissa on paljon eroja. Etenkin Helsingissä skaala erilaisten tilitoimistojen välillä on suuri. Perusperiaatteena voidaan pitää seuraavaa jakoa:

Hinnalla kilpailevat tilitoimistot: Vaikka tilitoimistoala on puhtaasti asiantuntija-ala, löytyy tältäkin alalta huomattava määrä hintavetoisia toimijoita. Halvimmillaan tilitoimiston palvelua voi löytää jopa alle 50,00€ / tunti (ALV 0%). Kuten muillakin aloilla, tilitoimiston hinta indikoi kuitenkin jossain määrin myös sitä kuinka paljon tilitoimisto on valmis kehittämään omia toimintojaan sekä panostamaan muihin kuin puhtaasti tuotannollisiin tekijöihin. Halvimmat tilitoimistot voivat tyypillisesti olla myös yksinyrittäjiä. Yhden hengen tilitoimistojen kohdalla suosittelemme vahvistamaan, että tilitoimisto käyttää vähintään jotain geneeristä ohjelmistoa sekä ylläpitää vastuuvakuutusta. Edullinen tilitoimisto on tyypillisesti pieni ja nuori toimija alalla, joskin poikkeuksia löytyy. Halpa hinta ei kuitenkaan aina tarkoita huonompaa palvelun laatua – kyse on kuitenkin loppujen lopuksi siitä kuinka monta asiakasta yksi kirjanpitäjä pystyy hoitamaan ja millaisella nopeudella asiakkaille halutaan tarjota palvelua. 

Laadukkaat ja kokeneet tilitoimistot: Tavallaan toista ääripäätä edustavat äärimmäisen laadukkaat ja kokeneet tilitoimistot. Tällaisten tilitoimistojen kohdalla hinta ei ole ykköskilpailukriteeri, mutta toisaalta loppujen lopuksi erot eivät ole euromääräisesti päätähuimaavia. Laadun määrittäminen onkin sitten hankalampi tehtävä, sillä alalla ei varsinaisesti ole kunnollisia laatukriteereitä lukuunottamatta Taloushallintoliiton auktorisointia ja Talouskuution ylläpitämää Luotettava tilitoimisto -sertifikaattia. Toisaalta, asiakaskokemukset ja referenssit ovat edelleen alalla tärkeitä kriteereitä ja niiden merkitystä ei kannata sivuuttaa. 

Laadukkaan tilitoimiston valintaa puoltaa mielenrauha osaamisesta sekä palveluiden kattavuus – monet tilitoimistot ovat laajentaneet palvelutarjontaansa jopa ohjelmistorobotiikan puolelle unohtamatta lakipalveluita ja tilintarkastusta.

Teknologiavetoiset tilitoimistot: Tilitoimistoala on muuttumassa kohti sähköisyyttä ja tämä tarkoittaa sitä, että tilitoimiston tehtävä on muuttumassa enemmän kohti ohjelmistokokonaisuuden ymmärrystä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan järjestelmät tuodaan suoraan liitokseen kirjanpidon ja taloushallinnon kanssa, jonka myötä tilitoimisto pystyy auttamaan aidosti asiakasta entistä reaaliaikaisemmin ja talouden raportit voidaan aidosti tuottaa reaaliajassa tai hyvin lyhyellä viiveellä.

Ilmiö on synnyttänyt tilitoimistoihin uuden teknologiavetoisen markkinan, joka on markkinan kokonaistehokkuuden kannalta hyvä asia. Hintatasoltaan teknologiavetoiset toimijat ovat tyypillisesti keskitasoa tai lähempänä premium -hintatasoa, mutta palvelukokonaisuus on täysin poikkeava perinteisestä mallista. 

Teknologiavetoiset tilitoimistot sopivat tyypillisesti vahvaa kasvua hakeville yrityksille, erityisesti start-upeille. Tällöin pystytään hyödyntämään täysimittaisesti taloushallinnon automaatiota ja raporttien reealiaikaisuutta, joka antaa yritysjohdolle entistä paremmat avaimet johtaa yritystä. 

Kirjanpidon hinta Helsingissä on tyypillisesti tuntihinnaltaan 50-120€ ja kiinteistä kuukausiveloituksista puhuttaessa noin 1-2% yrityksesi liikevaihdosta. Verrattuna muualle Suomeen hinnat ovat tyypillisesti noin 5-10% korkeammat johtuen korkemmista palkoista ja korkeammista vuokrista. Paikallisen tilitoimiston valintaa voi kuitenkin pitää tärkeänä, mikäli haluaa toisinaan tavata kasvotusten kirjanpitäjän kanssa. 

Oletko etsimässä tilitoimistoa? Vertailuta talouskuutio.fi -tilitoimistohaussa!

Lue lisäksi
Tilitoimisto Tampere

Tilitoimisto Tampere

Tilitoimisto Tampere Etsitkö tilitoimistoa Tampereelta? Hakutulokset "tilitoimisto Tampere" -hakusanalla antavat varsin paljon tuloksia, joten teimme tämän artikkelin tilitoimiston ostajan oppaaksi Tampereen seudulle. Tilitoimiston valinta on aina tärkeä päätös!...

Kustannustuki

Kustannustuki

Hallitus on hyväksynyt lakimuutokseen, jonka avulla eri alojen yhtiöt voivat hakea kustannustukea 7.7.-31.8.2020. Tukea haetaan valtiokonttorin sivuilta sähköisesti.  Business Finlandin ja ELY-keskusten koronatukien käsittely on päättynyt 8.6.2020. Näiden tilalle on...