X
Sulje valikko
X
Sulje valikko

Tilitoimisto Tampere

Etsitkö tilitoimistoa Tampereelta? Hakutulokset ”tilitoimisto Tampere” -hakusanalla antavat varsin paljon tuloksia, joten teimme tämän artikkelin tilitoimiston ostajan oppaaksi Tampereen seudulle. Tilitoimiston valinta on aina tärkeä päätös!

Tampereella on todella paljon tilitoimistoja, kaikkiaan tuhansia: Tilitoimiston valinta Tamperreella onkin yksi vaikeimpia yrittäjän tehtäviä, sillä niiden vertailu on ollut perinteisesti varsin haastavaa.

Taloushallinnon sähköistyminen on positiivinen asia, mutta ostajan elämää se ei ole helpottanut: Ennen kirjanpitäjän saattoi ottaa lähimmästä kivijalasta, nykyisin ei ole enää selvää, että asiakkaan liiketoiminnan mallit toimivat tilitoimiston tarjoaman palvelumallin kanssa. Eri sähköisen taloushallinnon ohjelmistoihin pääset tutustumaan tästä

Tilitoimiston valinta Tampereella

Suosittelemme aloittamaan ohjelmistopuolesta. Miksi? Taloushallinnon sähköistyessä taloushallinnon ohjelmiston merkitys on korostunut entisestään niin kustannuksissa kuin myös asiakaskokemuksessa. Tilitoimiston tarjoamat ohjelmistot vaihtelevat monesti laidasta laitaan ja muutoin hyvältä vaikuttava yhteistyökumpani on ikävä hylätä, jos ohjelmisto ei osukkaan itselle sopivaksi. Tilitoimistolle on myös monesti hankalaa alkaa opettelemaan asiakkaan ohjelmistoa, mikä tarkoittaa usein turhia virheitä, tehottomuutta sekä pahimmillaan suuremman virheen tekemistä. Taloushallinnon ohjelman vaihto ei ole myöskään monesti kovin mukava prosessi, vaikkakin tilitoimisto tekee vaihdossa yleensä asiakkaan puolesta suurimmat työt. Tampereella on kuitenkin todella paljon tilitoimistoja, mikä tarkoittaa sitä, että jokaiselle ohjelmistolle löytyy monta tilitoimistovaihtoehtoa.

Oikean ohjelmiston valinta korostuu asiakasyrityksen ja tilitoimiston välisen kommunikaation toiminnassa: Väärällä ohjelmistolla molemmat tekevät turhaa työtä, mikä tarkoittaa turhaa rahan ja ajan kulutusta. Tärkeintä on, että liiketoiminnan prosessit toimivat valitun ohjelmiston kanssa yhteen – tilitoimiston prosesseihin ne saadaan usein integroitua helpommin.

Tampereella yleisimpiä käytössä olevia taloushallinnon ohjelmistoja ovat Procountor, Netvisor ja Fennoa. Näiden kolmen yhteenlaskettu osuus on varmasti yli 70% tilitoimistoista. Lisäksi yleisesti käytettyjä ohjelmistoja ovat muun muassa Heeros, Briox, ePasseli, Maestro, Emce sekä Lemonsoft. 

Edullinen tilitoimisto Tampereella? Kuinka paljon kirjanpidon pitäisi maksaa?

Tampereen tilitoimistojen hintatasossa on eroja Kuten muillakin toimialoilla tilitoimistoissa on paljon eroja. Tampereella skaala erilaisten vaihtoehtojen välillä on melko suuri. Perusperiaatteena voidaan pitää seuraavaa jakoa:

Hinnalla kilpailevat tilitoimistot: Vaikka tilitoimistoala on puhtaasti asiantuntija-ala, löytyy tältäkin alalta huomattava määrä hintavetoisia toimijoita. Edullisimmillaan tilitoimiston palvelua voi löytää jopa alle 45,00€ / tunti (ALV 0%). Kuten muillakin aloilla, tilitoimiston hinta indikoi kuitenkin jossain määrin myös sitä kuinka paljon tilitoimisto on valmis kehittämään omia toimintojaan sekä panostamaan muihin kuin puhtaasti tuotannollisiin tekijöihin. Kannattaa huomioida, että tilitoimistojen tehossa on myös eroja – toiselle tunnin työ voi viedä toiselta kaksi. 

Halvimmat tilitoimistot voivat tyypillisesti olla myös yksinyrittäjiä. Yhden hengen tilitoimistojen kohdalla suosittelemme vahvistamaan, että tilitoimisto käyttää vähintään jotain geneeristä ohjelmistoa sekä ylläpitää vastuuvakuutusta. Edullinen tilitoimisto on tyypillisesti pieni ja nuori toimija alalla, joskin poikkeuksiakin löytyy. Halpa hinta ei kuitenkaan aina tarkoita huonompaa palvelun laatua – kyse on kuitenkin loppujen lopuksi siitä kuinka monta asiakasta yksi kirjanpitäjä pystyy hoitamaan ja millaisella nopeudella asiakkaille halutaan tarjota palvelua. 

Laadukkaat ja kokeneet tilitoimistot: Tavallaan toista ääripäätä edustavat äärimmäisen laadukkaat ja kokeneet tilitoimistot. Tällaisten tilitoimistojen kohdalla hinta ei ole ykköskilpailukriteeri, mutta toisaalta loppujen lopuksi erot eivät ole euromääräisesti päätähuimaavia. Laadun määrittäminen onkin sitten hankalampi tehtävä, sillä alalla ei varsinaisesti ole kunnollisia laatukriteereitä lukuunottamatta Taloushallintoliiton auktorisointia ja Talouskuution ylläpitämää Luotettava tilitoimisto -sertifikaattia. Toisaalta, asiakaskokemukset ja referenssit ovat edelleen alalla tärkeitä kriteereitä ja niiden merkitystä ei kannata sivuuttaa. 

Laadukkaan tilitoimiston valintaa puoltaa mielenrauha osaamisesta sekä palveluiden kattavuus – monet tilitoimistot ovat laajentaneet palvelutarjontaansa jopa ohjelmistorobotiikan puolelle unohtamatta lakipalveluita ja tilintarkastusta. Laadupanoitteisen tilitoimiston valintaan kannattaa päätyä, jos tavoitteena on pitää sama kumppani mahdollisimman pitkään. 

Teknologiavetoiset tilitoimistot: Tilitoimistoala on muuttumassa kohti sähköisyyttä ja tämä tarkoittaa sitä, että tilitoimiston tehtävä on muuttumassa enemmän kohti ohjelmistokokonaisuuden ymmärrystä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan järjestelmät keskustelevat kirjanpidon ja taloushallinnon kanssa. Tämä mahdollistaa sen, että tilitoimistolle avautuu mahdollisuus auttaa aidosti asiakasta entistä enemmän reaaliajassa ja talouden raportit voidaan aidosti tuottaa hyvin lyhyellä viiveellä.

Ilmiö on synnyttänyt tilitoimistoihin uuden teknologiavetoisen markkinan, joka on markkinan kokonaistehokkuuden kannalta hyvä asia. Hintatasoltaan teknologiavetoiset toimijat ovat tyypillisesti keskitasoa tai lähempänä premium -hintatasoa, mutta palvelukokonaisuus voi olla täysin poikkeava perinteisestä mallista. 

Teknologiavetoiset tilitoimistot sopivat tyypillisesti vahvaa kasvua hakeville yrityksille, erityisesti start-upeille. Tällöin pystytään hyödyntämään täysimittaisesti taloushallinnon automaatiota ja raporttien reealiaikaisuutta, joka antaa yritysjohdolle entistä paremmat avaimet johtaa yritystä. Ilman kunnollista kassavirtaennustetta yritystä johdetaan ”laput silmillä”.

Kirjanpidon hinta Tampereella on tyypillisesti tuntihinnaltaan 45-100€ ja kiinteistä kuukausiveloituksista puhuttaessa noin 1-2% yrityksesi liikevaihdosta. Verrattuna muualle Suomeen hinnat ovat tyypillisesti noin 4-8% korkeammat johtuen korkemmista palkoista ja korkeammista vuokrista. Paikallisen tilitoimiston valintaa voi kuitenkin pitää tärkeänä, mikäli haluaa toisinaan tavata kasvotusten kirjanpitäjän kanssa. 

Oletko etsimässä tilitoimistoa? Vertailuta talouskuutio.fi -tilitoimistohaussa!

Lue lisäksi

Starttiraha – 5 yleisintä kysymystä & ohjeet starttirahan hakuun

Starttiraha – 5 yleisintä kysymystä & ohjeet starttirahan hakuun

Starttirahaa pitää hakea ennen yrityksen perustamista Yleisin virhe starttirahan hakemisessa on jättää hakemus tekemättä ennen yrityksen perustamista. Starttirahaa ei voi saada, jos olet ehtinyt perustamaan yrityksen ennen starttirahan hakemista ja myönteistä...

Toiminimen kirjanpito

Toiminimen kirjanpito

Toiminimen kirjanpito Toiminimen eli yksityisen elinkeinoharjoittajan kirjanpitoa voidaan tehdä kahdella eri tavalla. Tästä artikkelista löydät tarkempaa tietoa yhdenkertaisen ja kahdenkertaisen kirjanpidon eroista sekä paljon muusta.  Yhden- vai kahdenkertainen...

Start-upin taloushallinto ja kirjanpito – Mittaa näitä asioita

Start-upin taloushallinto ja kirjanpito – Mittaa näitä asioita

Start-upin kirjanpito ja taloushallinto Olet ehkä juuri perustanut yrityksen tai harkitsemassa sitä? Tästä artikkelista löydät kaikki tarpeelliset vinkit tehokkaan kirjanpidon ja taloushallinnon kokoamiseen start-upillesi.  Mitä kannattaa huomioida start-uppia...