Uusi sertifikaatti muuttaa tilitoimistopalveluiden ostamista | talouskuutio.fi
X
Sulje valikko
X
Sulje valikko

12.11.2019 Helsinki

Uusi sertifikaatti muuttaa tilitoimistopalveluiden ostamista.

Tilitoimistojen hakukonetta ylläpitävä Talouskuutio Oy on tuonut markkinoille uuden Luotettava tilitoimisto sertifikaatin. Kaikille tilitoimistoille avoin sertifikaatti helpottaa ostajan työtä jatkossa palvelun laadun ja läpinäkyvyyden varmistamisessa. 

Taloushallinnon ala on ollut jo pitkään suuressa muutoksessa kirjanpitäjien työnkuvan siirtyessä kohti sähköisen maailman haasteita. Perinteisesti kirjanpitäjä on ollut yrittäjälle korvaamaton apu talouden ja raha-asioiden hoidossa.

Ala ei ole kuitenkaan säännelty tilitoimiston perustamisen osalta lainkaan. Tämä on valitettavasti johtanut toisiaan tapauksiin, joissa kirjanpitäjän ammattitaito ei ole ollut riittävää lainsäädännön osalta. Pahimmillaan tällaisissa tapauksissa asiakasyrittäjä on joutunut henkilökohtaisesti vastaamaan kymmenien-, jopa satojen tuhansien eurojen ylimääräisistä veroista ja seuraamuksista. 

Suomen suosituinta tilitoimistohakukonetta ylläpitävän Talouskuutio Oy:n toimitusjohtaja Patrick Partti kommentoi asiaa:

”Tilitoimistojen työn vaatimukset. ovat muuttuneet paljon viime vuosina ja se valitettavasti näkyy osaltaan kasvaneina koulutustarpeina. Toisaalta tämä muutos vahvistaa alan osaajien osaamisen laajuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa asiakasyrittäjien arkeen huomattavasti aiempaa enemmän. Huolestuttavampi muutos on havaittavissa alalla tyypillisesti hinnalla kilpailevien toimijoiden taustoissa: Monelta toimijalta puuttuu esimerkiksi vastuuvakuutus sekä tuurausjärjestelmä, joka asettaa pahimmillaan asiakasyrityksen yhden ihmisen varaan. Mitä tapahtuu, jos tämä ihminen sattuu sairastumaan tai joutumaan onnettomuuteen?”

Kaikille tilitoimistoille haettavissa

Luotettava tilitoimisto sertifikaatti on kaikille tilitoimistoille haettavissa. Sertifikaatin saamisen edellytyksenä on tilitoimiston työn laatua ja luotettavuutta arvioivan tarkistuksen läpäisy. Sertifioiduille tilitoimistoille luovutetaan sertifikaatti, josta ilmenee yhdeksänkohtainen lista asioista, jotka jokainen Luotettava tilitoimisto -sertifikaatin saanut tilitoimisto täyttää:

  • Tehokkaat työskentelyprosessit
  • Vastuuvakuutus
  • Luotettava pilvipalveluna toimiva ohjelmisto
  • Kokenut ja osaava henkilöstö
  • Kohtuullinen kirjanpitäjäkohtainen asiakasmäärä
  • Vahva tuurausjärjestelmä
  • Ei mainetahroja
  • Vakaa taloudellinen asema
  • Kirjalliset sopimukset

Lisätiedot ja kuvat

Patrick Partti

Patrick Partti

toimitusjohtaja

+358 40 53 81 800

patrick.partti@talouskuutio.fi