Finapodi – Jakso 2 – Onko tilitoimiston sijainnilla merkitystä?

Kirjoittanut Patrick Partti

Julkaistu 26.11.2018

Tilitoimiston sijainti on yhä harvemmalle seikka, joka aidosti vaikuttaa taloushallinnon palvelun toimivuuteen. Kuitenkin Googlesta haetaan erittäin paljon tilitoimistokumppania hakusanalla “Tilitoimisto Helsinki”. Onko tilitoimiston sijainnilla aidosti merkitystä vuonna 2018?

Jaksossa vieraana Talousavaimelta Kimmo Lähti

 

 

 

Miksi tilitoimiston sijainnilla on merkitystä?

Kirjanpito on vanha keksintö, joka on ollut keskuudessamme jo antiikin ajoista asti. Ennen sähköistä taloushallintoa kirjanpitäjän fyysinen sijainti on selkeästi ollut merkittävä tekijä oikean kumppanin valinnassa. Käytännössähän tositteiden toimitus tapahtui joko viemällä ne itse tai postittamalla (jossa on kuitenkin aina riski tositteiden tuhoutumisesta – ja siitähän verottaja tykkää).

Ajat kuitenkin muuttuvat. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa aidosti nykyisin 100% sähköisen taloushallinnon. Sähköinen taloushallinto ei tarkoita sitä, että tositteet skannataan sähköiseksi vaan aidosti paperitonta kirjanpitoa. Miksi tilitoimisto siis tulisi olla aivan lähellä? Argumentteja puolesta ja vastaan?

Taloushallinto ei kuitenkaan ole -ainakaan vielä- robottien työtä. Kirjanpidon tekeminen itsessään on harvemmin sellainen toimenpide, jota asiakas itsessään haluaa olla katsomassa paikan päällä, mutta raportoinnin ja muiden talouskonsultointipalveluiden osalta tilanne voi olla aivan toinen. Voitaisiinko nämä palvelut tuottaa kuitenkin yhtä tehokkaasti verkon yli?

Tilitoimistojen palvelumalli on ollut käytännössä täysin sama aina alkuajoista lähtien. Viime vuosina markkinoille on kuitenkin tullut uusia tuulia toimijoista, jotka toimivat täysin ilman toimistoa – siis tilitoimisto ilman toimistoa. Toisaalta, moni tilitoimistoyrittäjä tuskailee kovien tilavuokrien kanssa, sillä perinteisestihän tilitoimisto sijaitsee kaupungin keskustassa. Ideana tuoda taloushallinnon palvelut asiakkaan luokse, on loistava ja ennen kaikkea asiakaslähtöinen. Onko tässä tilitoimistojen tulevaisuus?

Tilitoimiston sijainti – onko sillä merkitystä? Kerro mielipiteesi kommenteissa.

Sopivinta tilitoimistoa sijainnilla tai ilman pääset etsimään tästä.

Suomen suurin tilitoimistohaku uudistui!

 

Katso sopivin tilitoimistolistaus yrityksellesi – se vie vain 12 sekuntia!

 

Saattaisit pitää myös näistä…

Tilaa sisältöjämme

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *