Briox | Uusi kärkiohjelma pienille yrityksille?

Briox macbook pron näytöllä

Kirjoittanut Patrick Partti

Julkaistu 24.2.2020

Briox on yksi Suomen tuoreimpia taloushallinnon ohjelmistoja, joka on suunnattu pienille- ja keskisuurille yrityksille. Brioxin juuret johtavat Ruotsin suosituimman taloushallinnon järjestelmän Fortnoxin jäljille, josta Briox on saanut alun perin Suomessa alkunsa. Nykyisin kuitenkin yhtiöt ja tuotekehitys tapahtuvat omillaan ja kyse on kahdesta erillisestä ohjelmistosta. .

Briox etusivu

Briox kokemuksia

Briox on käyttöliittymältään ja käytettävyydeltään selvästi markkinoiden helpoimpia tuotteita omaksua, erityisesti, jos käyttäjä ei omaa aikaisempaa kokemusta taloushallinnon järjestelmistä. Ohjelmiston pääkohderyhmä onkin selkeästi helppokäyttöistä ja kohtuuhintaista ratkaisua hakevat yritykset.

Briox ei kuitenkaan petä ohjelmiston kattavuuden osalta: Brioxin ominaisuuksiin kuuluu asiakashallinta, tarjoukset, tilaukset, myyntilaskutus, maksumuistutukset, tuotteet, kevyt varasto, ostolaskujen käsittely, ostotilaukset, kirjanpito, tuntikirjanpito ja paljon muuta.

Briox hinta

Brioxin yhtenä vahvuutena on pakko mainita ketteryys ja hinta. Brioxin hinnoittelu muodostuu moduuleista, joita voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä yksitellen. Tämä mahdollistaa asiakkaalle räätälöidyn paketin kasaamisen huomattavasti paremmin kuin monessa kilpailijassa. Moduulien hinnat menevät seuraavasti:

Briox kirjanpito | 10,00€ / kk (sisältää ostolaskut)
Briox Laskutus | 10,00€ / kk
Briox Tilaukset | 5,00€ / kk
Briox Arkisto | 10,00€ / kk
Briox Liitetyt asiakirjat | 5,00€ / kk
Briox Tuntikirjanpito | 10,00€ / kk
Briox CRM | 10,00€ / kk
Briox Ostotilaukset | 5,00€ / kk

Briox-hintataulukko
Käytännössä mikäli valitaan kaikki mahdolliset ominaisuudet käyttöön Brioxin hinta on 65€ / kk. Hinnoittelussa on otettava huomioon, että hinta on käyttäjäkohtainen lisenssihinta, mutta alkaen toisesta käyttäjästä lisenssihinnat ovat –50% kirjanpidon, laskutuksen, arkiston, tuntikirjanpidon ja CRM:n osalta. Kaikilla käyttäjillä ei tarvitse olla samoja lisenssejä käytössään. Lisäksi Briox sallii vain luku -oikeuden Auditoija -käyttäjille, joka voi olla esimerkiksi taloyhtiön hallitus, sijoittaja, tilintarkastaja tai muun henkilö, jonka ei tarvitse tehdä mitään muutoksia kirjanpitoon. Tositteista tai muista tapahtumista ei synny lisälaskua, poislukien verkkolaskujen transaktiot.  

Briox ja Holvi tykkäävät toisistaan

Pienten yrittäjien suosiman Holvin kanssa voi törmätä välillä tilitoimiston osalta siihen, että tilitoimiston järjestelmä ei tuekkaan Holvia tai tilitoimistolla ei ole riittävää tietotaitoa siirtää aineistoa Holvista kirjanpitoon. Brioxissa tämä on ratkaistu tehokkaasti niin, että Holvi -pankkitilin ja Brioxin välinen integraatio toimii varsin saumattomasti ja huomaamattomasti. Holvia käyttävien kannattaakin suunnata taloushallinnon ohjelmiston valinnassa ehdottomasti katseensa Brioxiin. Briox toimii toki myös muiden pankkien kanssa.

Tärkeimmät Briox ominaisuudet 

Briox laskutus

Myyntilaskun luominen on tehty Brioxissa suhteellisen helpoksi. Laskulle voidaan valita ennen rivejä tavanomaiset tiedot kuten laskun päivä, eräpäivä, toimituspäivä, toimitustapa, toimitusehdot, maksuehto, viitteemme / viitteenne kenttä, kustannuspaikka, toimitus- ja laskutusosoitteet sekä kirjoittaa huomautus tai omaa tekstiä.

Laskutettavien tuotteiden haku tapahtuu tuoterekisteristä, mutta laskurivejä voidaan muokata vielä laskulla. Tämä mahdollistaa käytännössä sen, että tuoterekisteriin ei ole aina pakko tehdä uutta tuotetta, jos tuotenimi ei aivan osu vaikkapa palvelumyynnissä. Mahtavana lisänä laskurivit näyttävät laskun laatijalle suoraan osto- ja myyntihinnan välisen katteen, mikä helpottaa kokonaiskatteen hahmottamista.

Laskun tekeminen on siis varsin yksinkertaista, joskin ei aivan yhtä nopeaa kuin markkinoiden terävimmässä kärjessä.

Briox laskutusmoduuli

Käteislaskut Brioxissa
Briox sopii myös käteiskauppaa tekevän yrityksen työkaluksi, sillä ohjelmistosta löytyy käteis- ja korttilaskuja varten oma laskutusosionsa. Osio sopii hienosti esimerkiksi pienelle korjaamolle, joka laskuttaa asiakkaitaan erillisellä maksupäätteellä. Lisäksi ohjelmaan voidaan rekisteröidä päiväkassat, jolloin esimerkiksi ravintolan kassan tilannetta voidaan seurata kätevästi suoraan Brioxissa lähes reaaliajassa.

Brioxin tarjoustyökalu 

Briox yhdistää myyntipuolella hyvin tarjous-tilaus-laskutus -ketjun tarjoten varsin helppokäyttöisen tarjoustyökalun asiakkaidensa käyttöön. Käytännössä tarjoustyökalu mahdollistaa A4 -muotoisten tarjousdokumenttien luomisen, jotka voidaan lähettää asiakkaalle suoraan sähköpostina Brioxista tai tulostaa PDF:ksi (tai perinteisesti paperille).

Briox tarjous
Lähetetyt tarjoukset muodostavat listanäkymän, josta tarjousten etenemistä voidaan seurata.
Briox tarjouslistaus
Kun asiakas hyväksyy tarjouksen, tarjous voidaan muuttaa suoraan tilaukseksi ja lähettää tästä asiakkaalle tilausvahvistus. Samasta näkymästä voidaan tulostaa myös lähetyslista, joka voidaan liittää tilaukseen lähetysvaiheessa. Tilauksesta voidaan myös muodostaa lasku, joka kirjaa myynnin kirjanpitoon. Lasku voidaan myös lähettää asiakkaalle, mikäli kyseessä ei ole ollut esimerkiksi käteismaksu.
Briox tilausvahvistus

Ostotilaukset Brioxissa

Tuotemyyntiä harjoittaville yrityksille ostotilausten käyttö voi olla todella tehokas tapa helpottaa saapuvien tuotteiden ja tilattujen määrien seurantaa. Ostotilaukset tehostavat tyypillisesti myös myyvän osapuolen keräilyä ja tilausten vastaanottoa, sillä tuotenumerot ja muut tiedot tulevat suoraan tilaavan osapuolen tilauksen mukana.

Briox ostotilaukset
Brioxissa on ostotilausten osalta käytettävissä varsin paljon myyntipuolta muistuttava moduuli, jossa ostotilaus voidaan laatia ja lähettää / tulostaa.

Ostotilauksen saapuessa voidaan kuitata saapuneet määrät varastoon ja luoda halutessa myös ostolasku. Erityisesti automaattisesti päivittyvät varastosaldot ilahduttavat kauppiaita, jotka eivät halua pitää erillistä varastokirjanpitoa. Tällöin myös varaston inventaariarvo pysyy jatkuvasti ajan tasalla.

Briox varasto
Ostolaskujen tarkistaminen ja maksaminen hoituu myös varsin vaivattomasti saapuvat laskut -moduulin alta, joskin laajamittaista ostolaskujen automaattikierrätystä on turha odottaa tässä hintaluokassa.

Briox raportointi 

Edulliseksi ohjelmaksi Briox tarjoaa varsin reilusti erilaisia raportteja. Raporteista löytyy käytännössä kaikki tarvittavat raportit aina varastolistasta kirjanpidon raporttien kautta hiukan syväluotaavampiin analyyseihin.

Briox raportointi
Raportoinnin osalta Briox tarjoaa erittäin hyvän hinta-laatusuhteen muun muassa porautumismahdollisuuksien osalta.

Briox API 

Briox tarjoaa nykymuodin mukaisesti avoimen rajapinnan, jota hyödyntäen omien ulkopuolisten järjestelmien kytkeminen osaksi Brioxia onnistuu ohjelmointitaitoisilta (tai tilattuna ulkopuoliselta palveluntarjoajalta). Rajapinnan dokumentaatio löytyy: https://apidoc-fi.briox.services/

Palkanlaskenta Brioxissa 

Palkanlaskenta hoidetaan Brioxissa integroidun palkkaus.fi -palkanlaskentajärjestelmän kautta. Palkanlaskentaosio on kaikkien Briox käyttäjien käytettävissä ja sen veloitus perustuu laskettuun palkkaan. Kiinteitä kuluja ei siis ole, mikä sopii hienosti pienyrittäjälle, joka nostaa epäsäännöllistä palkkaa. Palkkaus.fi hoitaa myös tulorekisteri-ilmoitukset täysin automaattisesti.

Kuitit Brioxiin – miten? 

Briox tarjoaa kuittien toimittamiseen useita eri vaihtoehtoja:

Natiiviominaisuutena toimii Liitetyt asiakirjat ja Briox skanneri-appi, joka mahdollistaa kuitin kuvaamisen. Lisäksi sähköpostin lähettäminen suoraan oikeaan kansioon on mahdollista. Kirjanpitäjän kannalta Liitetyt asiakirjat toimii hienosti mahdollistaen kuittien liittämisen suoraan tilitapahtumiin.

Ulkoisia tuettuja kuittiappeja ovat eTasku, Luovu ja CostPocket. Näistä erityisesti eTasku on ollut suosittu viimeaikoina automaattisen kuitin tietojen tunnistuksen vuoksi.

Briox tilitoimistossa 

Tilitoimiston osalta Briox tarjoaa varsin houkuttelevan paketin: Kiinteä hinta, jolla kirjanpitäjä hoitaa asiakkaita ilman lisäkuluja. Hinnoittelu menee niin, että ensimmäinen tilitoimiston käyttäjä maksaa 50€ / kk ja seuraavat 25€ / kk, mikä on merkittävästi edullisempi kuin monet kilpailevat järjestelmät.

Tilitoimistolle lisäksi pakettiin kuuluu kevyt asiakkuuksien hallinta, jossa tilitoimisto pääsee näkemään keskitetysti asiakkaiden kirjanpidon tilanteen. Tämä helpottaa merkittävästi töiden hallintaa esimerkiksi sairaspoissaolojen osalta.

Briox -tilitoimistot

Juuri yhtiöllesi parhaan Briox -tilitoimiston löydät helpoiten Talouskuution tilitoimistohausta: https://www.talouskuutio.fi/etsitoimisto/ 

Parhaan tarjouksen saat pyytämällä tarjousta Briox -tilitoimistosta.
Tiesitkö: talouskuutio.fi -palvelu vertailee puolestasi yli 400 tilitoimistoa verkossa!

Suomen suurin tilitoimistohaku uudistui!

 

Katso sopivin tilitoimistolistaus yrityksellesi – se vie vain 12 sekuntia!

 

Saattaisit pitää myös näistä…

Tilaa sisältöjämme

0 Comments