Visma Fivaldi

Fivaldi Kokemuksia

Kirjoittanut Patrick Partti

Julkaistu 17.2.2021

Visma Fivaldi on Taloushallintoliiton tekemän tutkimuksen mukaan Suomen käytetyin ohjelmisto kirjanpidossa. Tässä artikkelissa esittelemme tarkemmin Visma Fivaldia sekä sen ominaisuuksia.
Visma Fivaldi tarjoaa selkeän ja helppokäyttöisen kokonaisuuden

Kenelle Visma Fivaldi sopii – Fivaldi kokemuksia?

Visma Fivaldi on ollut jo pidemmän aikaa yksi kotimaisen kirjanpitomarkkinan suosituimpia ohjelmistoja tilitoimistoissa. Viimeisimpien uudistusten myötä Fivaldi tarjoaa myös loppuasiakkalle tehokkaat työkalut myyntien ja ostojen hoitamiseen – Hyvä hetki tutustua tarkemmin.

Fivaldi sopii suhteellisen laajalle yritysskaalalle. Fivaldista löytyy helppokäyttöiset perusominaisuudet kuten laskutustyökalu (myyntilaskutus) ja ostolaskujen käsittely (ostoreskontra). Ulkoasu on tuttu muista uusimmista Visman tuotteista – helppokäyttöistä, selkeää ja informatiivista.

Fivaldi myyntilaskutus on selkeä ja jatkaa samaa linjaa Visman muiden tuotteiden kanssa

Myyntilaskutus Fivaldissa

Fivaldin laskutusominaisuus on ulkoasultaan hyvin selkeä. Myyntilaskun tekeminen alkaa asiakkaan valinnalla. Tietoja voidaan syöttää käsin tai hakea YTJ:stä suoraan ohjelman kautta.

Itse laskun tekeminen on suoraviivaista eikä varsinaista opettelua vaadita, vaikka käyttäjä olisikin ensimmäisiä kertoja tekemisissä laskutusohjelman kanssa. Laskut voidaan lähettää verkkolaskuna, sähköpostina tai tulostuspalvelun kautta suoraan asiakkaalle. Perinteinen tulostus-kuoritus-postitus -mallikin on mahdollinen.
Visma Fivaldin myyntilaskutus on yksi selkeimpiä.

Raportointi Visma Fivaldissa

Ymmärrettävä raportointi on yrittäjän kannalta äärimmäisen tärkeää. Kirjanpidon tulosteet itsessään eivät välttämättä kerro mitä lukujen takaa löytyy.

Fivaldissa raportointi on rakennettu porautuvaksi ja visuaalisesti selkeäksi. Esimerkiksi tuloslaskelmalla voidaan klikata auki eri rivejä, joista kaipaa lisätietoa. Näkymä avaa tarkemmin tietoa mistä tositteista luvut muodostuvat ja auttavat näin ymmärtämään paremmin tuloksen ja taseen muodostumista.

Fivaldin tuloslaskelma antaa selkeän ja porautuvan näkymän kirjanpidosta
Fivaldissa on myös käteviä widgettejä, joista voidaan verrata talouden lukuja suhteessa aiempaan vuoteen sekä budjettiin.
Visma Fivaldi tarjoaa selkeitä raportteja myös graafisessa muodossa
Ostolaskujen käsittely Fivaldissa

Ostopuoli on myös kehitetty Fivaldissa helppokäyttöiseksi. Laskun tarkistaminen ja hyväksyminen onnistuu siinä missä muissakin Visman tuotteissa – ilman ylimääräistä hyppimistä useilla näkymillä.

Ostolaskujen vastaanotto onnistuu verkkolaskuna, PDF-laskuna tai skannauspalvelun kautta. Kaikki laskut saadaan siis saapumaan samaan näkymään, jolloin vältetään laskujen hukkuminen esimerkiksi sähköpostiin.

Fivaldin ostoreskontra mahdollistaa helposti laskujen kierrätyksen.
Fivaldin mobiiliominaisuudet

Visma on tunnettu edistyneistä mobiiliominaisuuksista eikä Fivaldi tuota tässä pettymystä. Fivaldiin voidaan skannata kuitteja, luoda matkalaskuja sekä hoitaa matka- ja kululaskut täysin mobiilisti Visma.net Expensen avulla.

Itse Fivaldista ei ainakaan toistaiseksi ole saatavilla omaa dedikoitua mobiiliaplikaatiota. Tabletilla ja tietokoneella käyttö onnistuu kätevästi, mutta esimerkiksi kännykällä laskuttaminen on toistaiseksi haasteellista. Toisaalta, myyntilaskun teossa huolellisuus on valttia, mistä syystä emme suosittele puhelinta laskutukseen.

Kirjautuminen Fivaldiin

Kirjautuminen Fivaldiin tapahtuu Visma Connect -tunnuksilla tästä.

Kirjautuminen tapahtuu Visma Connect -tunnuksilla.

Fivaldin API-Rajapinta mahdollistaa laajentamisen

Fivaldiin on saatavilla erilaisia lisäosia Fivaldi Marketplacen kautta. Ohjelmistojen joukosta löytyy Visman omien ohjelmistojen lisäksi kolmannen osapuolen tarjontaa kuten Finadeck ja Talgraf Accuna. Fivaldi integroituu myös saumattomasti kehuttuun palkanlaskentaohjelmaan Visma Payrolliin.

Mielenkiintoisia lisäyksiä ovat lisäksi FabricAI:n ja MOST Digitalin robotit, joilla voidaan säästää merkittäviä määriä manuaalityötä kirjanpidossa.

Fivaldi hinnasto

Yritys voi ostaa Visma Fivaldin käyttöönsä omalta tilitoimistoltaan tai hankkia sen suoraan Vismalta.

Tilitoimistonsa kautta yritys voi hankkia tarpeisiinsa sopivat sovellukset ostolaskujen hallinnasta aina täyteen taloushallintopakettiin asti. Tilitoimistolla on mahdollisuus tarjota ohjelmistoa osana kokonaispalvelua, jolloin hinta sisältää tilitoimiston määrittelemät palvelut ja tarvitut sovellukset. 

 
Suoraan Vismalta ostaessa yritys solmii sopimuksen Visman kanssa. Fivaldin hinta on useimmiten huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi Procountorin ja sovelluksiin ja käyttäjiin perustuva kiinteä hinta on helppo budjetoida.
 
 
 
 

 

 

Yhteenveto

Visma Fivaldi on ottanut isoja kehitysaskeleita eteenpäin. Takavuosien Java-pohjainen käyttöliittymä on nyt tuotu nykyaikaan ja tärkeimmät toiminnot kuten laskutus onnistuvat vaivatta. Nappivalinta yrittäjälle, joka tarvitsee mutkattoman ja toimivan ohjelmiston laskuttamiseen, ostolaskujen käsittelyyn ja talouden seurantaan.

Vertaile yrityksellesi sopivin Fivaldi tilitoimisto Talouskuutio -tilitoimistohaussa: https://www.talouskuutio.fi/

Suomen suurin tilitoimistohaku uudistui!

 

Katso sopivin tilitoimistolistaus yrityksellesi – se vie vain 12 sekuntia!

 

Saattaisit pitää myös näistä…

Tilaa sisältöjämme

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *