Fennoa – Kaikki mitä halusit tietää ennen hankintaa

Fennoa taloushallinnon ohjelmisto tarjoaa monipuoliset ominaisuudet helppokäyttöisessä paketissa

Kirjoittanut Patrick Partti

Julkaistu 17.9.2020

Fennoa on noussut nopeasti yhdeksi suosituimmista taloushallinnon ohjelmistoista. Tässä artikkelissa esittelemme Fennoaa ja kerromme miten saat ohjelmiston halutessasi käyttöösi.

Fennoan tarina

Fennoa syntyi kirjanpito- ja ohjelmistotaustoja omaavien henkilöiden ajatuksesta tehdä helppokäyttöinen ohjelmisto, joka sopisi sekä loppuasiakkaalle, että kirjanpitäjälle. Alkunsa yhtiö saikin vuonna 2014. 

Fennoan matka on ollut nousujohteinen, sillä useisiin kilpailijoihin nähden sen ohjelmistoarkkitehtuuri on modernimpi ja käyttökokemus koetaan merkittävästi helpommaksi kuin useilla kilpailijoilla

Mikä on Fennoa?

Fennoa on taloushallinnon ohjelmisto. Sen tehtävä on toimia yrittäjän laskutusohjelmana sekä osto- ja matkalaskujen käsittelyssä – täydellisenä sähköisen taloushallinnon ohjelmistona siis. Fennoaa käyttää nykyisin myös useat tilitoimistot, jolloin koko taloushallinto voidaan hoitaa täysin sähköisenä niin, että kirjanpitäjä ja yrittäjä voivat käyttää samaa ohjelmistoa.  

Tässä artikelissa:

Fennoa kirjautuminen tapahtuu sähköpostia ja salasanaa käyttäen

Fennoa kirjautuminen

Fennoaan kirjaudutaan osoitteessa https://app.fennoa.com/login ja kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnus + salasana -metodilla. Valittavissa on myös kaksivaiheinen tunnistautuminen, mitä suosittelemme ehdottomasti. 

Laskutus Fennoassa on suhteellisen yksinkertaista.

Fennoa laskutus

Myyntilaskujen teko Fennoassa on suhteellisen helppoa ja suoraviivaista. Asiakkaan luonti onnistuu y-tunnuksen pohjalta, mikä nopeuttaa prosessia merkittävästi. Myös verkkolasku osoite voidaan noutaa Tiekestä suoran integraation kautta. 

Laskutustyyppejä on lasku, käteislasku ja hyvityslasku. Pienen yrityksen käteismyyntiä voidaan siis myös pyörittää Fennoan avulla. Asiakkaille voi olla myös erilaisia hinnastoja, joita voidaan hyödyntää. Tämä helpottaa esimerkiksi kanta-asiakkaiden alennusten antoa. 

Myyntilaskut voidaan lähettää Fennoasta verkkolaskuna, PDF-sähköpostilaskuna tai tulostuspalvelun kautta. Laskujen perinteinen tulostus ja itse tapahtuva postitus tai muu lähetys on tietenkin myös mahdollista. 

Fennoa mahdollistaa myös laskujen rahoittamisen eli factoroinnin eli kumppanien kanssa. Valittava on myös käytetäänkö factorointia oletuksena vai ei. 

Fennoa mahdollistaa myös automaattisen maksumuistuttamisen sekä sisältää suorat yhteyden myös pienemmille yrittäjävetoisille perintäyhtiöille, kuten Perintäritarille.

Fennoan toistuvaislaskutus on hyvä työkalu esimerkiksi toistuvien kuukausimaksujen laskutukseen

Fennoa mahdollistaa myös toistuvaislaskutuksen. Tämä työkalu on kätevä esimerkiksi toistuvien kuukausimaksujen tai vuokrien laskutukseen. Käytännössä ominaisuus mahdollistaa automaattisten laskujen luomisen eri asiakkaille tietyn säännön mukaan.

Fennoan ostolaskujen käsittely on tehty hyvin yksinkertaiseksi.

Ostolaskujen käsittely Fennoassa

Ostolaskujen käsittely on tehty Fennoassa melko helpoksi. Laskut saapuvat suoraan järjestelmään verkkolaskuina, mutta niitä voidaan myös lisätä tarvittaessa itse. Laskut voidaan hyväksynnän jälkeen lähettää automaattisesti maksuun pankkiin ilman erillistä kirjautumista nettipankin puolelle. 

Avoimien laskujen näkymä Fennoassa on melko hyvä, joskin jonkinlaista graafisuutta voisi olla enemmänkin käyttöliittymässä
Avoimien laskujen näkymä Fennoassa on melko hyvä ja laskujen hyväksyjien käyttäjäprofiilien kuvat auttavat tunnistamaan kuka laskuja on käsittellyt. Pienen miinuksen annamme hiukan tekstipainoitteisesta käyttökokemuksesta – pieni graafinen yhteenveto toisi paljon lisää käyttökokemukseen.
Ostolaskun muokkaus ja käsittely Fennoassa on kokemuksena miellyttävä moneen kilpailevaan järjestelmään verrattuna

Ostolaskun tarkistaminen sujuu Fennoassa vaivatta hyvin suunnitellun käyttöliittymän ansiosta. Laskulle voidaan lisäksi tehdä erilaisia merkintöjä ja kommentteja, mikä helpottaa tarkistamista erityisesti isommissa yrityksissä. Kaikki muutokset tallentuvat muutoshistoriaan.

Kuittien syöttäminen onnistuu Fennoaan puhelimella tai tietokoneella

Fennoa kuitit

Fennoa vastaanottaa kuitteja monella tavalla. Ohjelmistoon on mahdollista syöttää omatoimisesti kuitteja tietokoneella ja puhelimella, mutta iOS tai Android appia ei ole vielä toistaiseksi saatavilla. 

Fennoa integroituu mm. eTaskun kanssa yhteen, joten myös kolmannen osapuolen kuittiappeja voidaan käyttää yhdessä Fennoan kanssa. 

Fennoan matkalaskujen teko on viety useita kilpailjoita pidemmälle

Matkalaskujen teko on monessa taloushallinnon ohjelmistossa haasteellista lähinnä puuttuvan automatiikan vuoksi. Tästä syystä matkalaskujen teko venyy pitkälle ja pahimmassa tapauksessa ne jäävät kokonaan tekemättä.

Fennoa on tehnyt matkalaskujen teosta huomattavasti useita kilpailijoita helpompaa. Hyvinä pieninä ominaisuuksina esimerkiksi automaattinen etäisyyksien laskenta sekä paluumatkan lisäys nappia painamalla. Myös erilaisia vakioreittejä voidaan tallentaa valittavaksi. Päivärahat saadaan laskettua Fennoassa myös automaattisesti. Hyvä suoritus siis.

Matkalaskujen osalta saadaan myös vastaava hyväksyntä – maksatus – tulorekisteri -ketju muodostettua, mikä palvelee erityisesti hiukan suurempia organisaatioita.

Fennoassa ei toistaiseksi ole mahdollista laskea palkkoja suoraan

Fennoa palkanlaskenta

Fennoassa ei valitettavasti vielä toistaiseksi ole ollut omaa palkanlaskentaa. Tähän on kuitenkin luvattu muutos tulevaisuudessa. Tällä hetkellä Fennoan palkkahallintoa hoidetaan monesti siis ulkopuolisessa järjestelmässä, jotka integroituvat palkkatietojen osalta Fennoaan. 

Fennoassa on myös erilaisten asiakirjojen hallintaan tarkoitettu ominaisuus

Fennoa asiakirjat

Fennoassa on myös erilaisten asiakirjojen hallintaan ja sähköiseen allekirjoitukseen tarkoitettu ominaisuus.

Asiakirjat -ominaisuus mahdollistaa esimerkiksi hallituksen pöytäkirjojen, tilinpäätösten sekä erilaisten muiden hallinnollisten dokumenttien täysin sähköisen arkistoinnin.

Parasta kuitenkin on se, että erilaiset dokumentit voidaan myös allekirjoittaa sähköisesti samassa palvelussa. Tämä mahdollistaa erittäin tehokkaan dokumenttien hallinnan Fennoassa. Tämä auttaa myös kirjanpitäjää, sillä dokumentteja ei tarvitse erikseen lähettää kirjanpitäjälle tai toisinpäin.

Fennoan raportointi sisältää muutamia päätason raportteja, mutta aivan markkinan terävimpään kärkeen ei ylletä

Fennoa raportointi

Fennoa sisältää hyviä perustason graafisia raportteja. Raportteihin voidaan myös porautua tarkemmin kiinni. Esimerkkinä kassavirtaennusteesta saadaan tarkemmat arvot viemällä hiiri haluttuun päivämäärään. Kassavirtaennusteeseen voidaan myös lisätä omia eriä, mikä helpottaa todellista arviointia. 

Fennoasta saa myös erilaisia kirjanpidon raportteja kuten tuloslaskelman, taseen sekä budjetoinnin ja sen seurannan. Fennoa sisältääkin perustarpeet täyttävät raportit ilman ulkopuolisia ohjelmistoja. 

Fennoa integroituu erilaisiin raportoinnin järjestelmiin varsin vaivatta ja avoin rajapinta mahdollistaa myös tarvittaessa liittymien rakentamisen täysin tarpeiden mukaan. 

Fennoa hinta

Fennoaa myydään ainoastaan suoraan tilitoimistoille. Fennoaa ei voi siis ostaa suoraan Fennoalta vaan se on hankittava tilitoimiston kautta.

Jokainen tilitoimisto hinnoittelee Fennoan oman hinnastonsa mukaan, joten hinta voi olla eri tilitoimistosta riippuen. Suosittelemme kuitenkin aina pyytämään kokonaistarjouksen sisältäen myös kirjanpidon, palkanlaskennan ja tilinpäätöksen.

Yleisesti ottaen Fennoa on ollut edullisempi vaihtoehto muihin suosituimpiin ohjelmistoihin nähden.

Pääset vertailemaan ja lähettämään tarjouksen Fennoaa käyttäville tilitoimistoille kätevästi tästä.

Fennoan raportointi sisältää muutamia päätason raportteja, mutta aivan markkinan terävimpään kärkeen ei ylletä

Fennoa tilitoimistot

Fennoa on käytössä jo yli yli 200 tilitoimistossa. Fennoa tilitoimistoja on yhden hengen tilitoimistoista aina markkinoiden suurimpiin tilitoimistoihin – jokaiselle löytyy siis mieluinen vaihtoehto.

Siirry tästä Talouskuutio -tilitoimistohakuun vertailemaan juuri yrityksellesi sopiva Fennoa tilitoimisto: https://www.talouskuutio.fi/ 

Lue myös

Kuinka paljon yritykseni voi hakea lainaa? 2 helppoa laskutapaa!

Kuinka paljon yritykseni voi hakea lainaa? 2 helppoa laskutapaa!

Kaupallinen yhteistyö: Kredita Onko sinun yritykselläsi seuraava projekti tiedossa, mutta rahoitus uupuu? Tällöin yrityslainan saaminen ja onnistuneen lainahakemuksen tekeminen on hyvin tärkeää. Mutta mitä lainanantajat tarkastelevat arvioidakseen yrityksesi...

Procountor ja Talouskuutio yhteistyöhön

Procountor ja Talouskuutio yhteistyöhön

3.6.2022 Helsinki Finago Procountor ja Talouskuutio yhteistyöhön - Tavoitteena parantaa tilitoimistojen kasvumahdollisuuksia. Procountorilla ja Talouskuutiolla on yhteinen agenda: Tukea kumppanitilitoimistojensa kasvua ja tarjota markkinoiden parhaat välineet niin...

Taloushallinnon piilokulut esiin rakennusalalla

Taloushallinnon piilokulut esiin rakennusalalla

Yhteistyössä: Procountor Rakennusalan taloushallintoon liittyy omat vaatimuksensa ja se mielletään usein monimutkaiseksi. Eikä ihme: rakennusalan yritysten taloushallintoa tekevän on osattava käänteiseen ALV-velvollisuuteen liittyvä sääntely, normaalia tarkempi...

Suomen suurin tilitoimistohaku uudistui!

 

Katso sopivin tilitoimistolistaus yrityksellesi – se vie vain 12 sekuntia!

 

Saattaisit pitää myös näistä…

Tilaa sisältöjämme

0 Comments