Procountor | Kaikki mitä halusit tietää Procountorista | talouskuutio.fi
X
Sulje valikko
X
Sulje valikko
Finago Procountor on Suomen suosituin taloushallinnon järjestelmä, jota käyttävät niin tilitoimistot kuin loppuasiakasyrittäjätkin. Procountor on alun perin Suomessa kehitetty sähköisen taloushallinnon järjestelmä, jonka kehityksestä vastaa Finago, joka kuuluu Accountor Groupiin. Accountor tarjoaa myös itse taloushallinnon palveluita kaiken kokoisille yrityksille. Konsernilla on yli 2000 työntekijää ja 30 000 asiakasta kaikkiaan seitsemässä maassa.

Finago Procountor

Procountor hinnasto

Procountorin hinnat eivät ole aivan halvimmasta päästä, joskin kalliimpiakin vaihtoehtoja löytyy markkinoilta. Procountor Kevyt -paketin voi hankkia hintaan 19,00€ / kuukausi, mutta kyseinen paketti sisältää vain 10 tositetta kuukaudessa. Tositteeksi lasketaan myynti-, osto-, matka- ja kululaskut, palkkalaskelmat, myynti/tarjous- ja ostotilaukset, muistiotositteet, alv-laskelmat, viranomaisilmoitukset, joukkokirjeet ja maksuhuomautukset – hinta nousee siis nopeasti, sillä lisätositteesta veloitetaan peräti 1,82€ / kpl! Käytännössä Procountor Kevyt -pakettia ei voi suositella kuin aivan pienemmille yhtiöille, joilla tositemäärä on erittäin pieni. Suuremmissa paketeissa tositteita kuuluu enemmän, mutta tositekohtainen hinta on silti varsin kova. Esimerkiksi Procountor Plus -paketissa perushinta on 249,00€ / kuukausi ja se sisältää 200 tositetta. Käytännössä tämä määrä ei riitä, jos myyntilaskuja on esimerkiksi 80 ja ostolaskuja vaikkapa 90, sillä muut tapahtumat tekevät lisää tositteita jatkuvasti. Huomaa lisäksi, että kirjanpitäjä voi omilla toimillaan vaikuttaa huomattavasti ohjelmiston hintaan, sillä muistiotositteet, joita käytetään täsmäytyksiin, oikaisuihin ja muihin vastaaviin kirjauksiin kirjanpidossa, maksavat erikseen jokainen (korkeimmillaan 1,82€ / kpl). Toisaalta, kirjanpitäjän ja kirjanpidon kannalta tositemäärän minimointi ei ole järkevää, sillä tämä altistaa tekemään virheitä ja tekee kirjanpidosta epäselkeämpää. Hyvänä puolena Procountorin hinnastossa on se, että käyttäjät eivät maksa erikseen, mikä mahdollistaa esimerkiksi jokaiselle myyjälle omat tunnukset, joilla pääsee tekemään matkalaskun suoraan ohjelmaan.

Kiinteiden kuukausimaksujen lisäksi asiakas joutuu maksamaan palvelun avaamisesta. Halvimmillaan palvelun avauksen saa hintaan 95€, mutta käytännössä verkkolaskujen vastaanotto ja -lähetys kannattaa ottaa aina aktivoida käyttöön, mikä nostaa avausmaksun hintaan 295€. Lisäksi käyttöönottokoulutus voi tuoda omat kustannuksensa avaukseen. Verrattuna moneen suoraan kilpailijaan, avausmaksut ovat varsin korkeat. Toisaalta, raskaammissa ratkaisuissa kuten Netsuite tai Microsoft Dynamics käyttöönoton kulut ovat aivan toista luokkaa.

Finagolla on tosinaan kampanjoita, jossa Pika -käyttöönoton saa hintaan 95€.

Procountor kokemuksia 

Procountorin käyttöliittymä uudistui keväällä 2019. Ennen käyttöliittymä oli varsin vanhanaikainen ja ehkäpä paremmin sanottuna perinteisen näköinen harmaan pohjavärin ansiosta. Procountor on perinteisesti ollut varsin numeropainotteinen, joskin uusien ominaisuuksien myötä mukaan on tuotu myös graafisia ominaisuuksia. Uuden ulkoasun myötä Procountor on ottanut parikin askelta pelissä eteenpäin, sillä loppuasiakkaan käytön helppous nousi selkeästi paremmalle tasolle. Ohjelmiston logiikka jättää edelleen joitakin koukeroita, mutta perustoiminnot kuten myyntilaskun teko, ostojen maksatus ja muut päivittäiset toimenpiteet ovat riittävän suoraviivaisia.  Kirjanpitäjän kannalta Procountor tarjoaa verrattain hyvin vapautta esimerkiksi kirjanpidon rutiinien järjestelyssä, sillä ohjelmisto ei pakota tekemään asioita varsinaisesti tietyssä järjestyksessä. Toisaalta, ohjelmisto vaatii tästä johtuen hiukan enemmän asiantuntemusta mm. kirjanpidon kuukausittaisista työtehtävistä sekä täsmäytykseen käytettävistä työkaluista.  Procountorissa onnistuu varsin hyvin esimerkiksi tehdä projektien seurantaa, joskin kustannuspaikkojen (Procountorissa ”dimensiot”) asettaminen on toisinana työlästä parhaimpiin kilpailijoihin verrattuna. Suurena plussana: Millekkään projektille kohdistamattomien vientien haku on tehty varsin helpoksi ja niiden korjaaminen hoituu käden käänteessä. Tämän ominaisuuden hyödyntäminen on iso etu, jos yrityksellä on useita seurantakohteita käytössä. 

Finago Procountor kirjaudu

Kirjautuminen Procountoriin onnistuu ainoastaan verkon kautta ja se tapahtuu osoitteessa https://secure.procountor.com/procountor/. Kirjautuminen tapahtuu kaksivaiheisesti: Ensin syötetään käyttäjätunnus ja salasana ja sen jälkeen kirjautumisen vahventamiseen käyttäjällä on kaksi vaihtoehtoa: Käyttää Avain -sovellusta tai kertakäyttösalasanalistaa.

Procountor avain 

Sovellus löytyy sekä Android ja iOS -mobiililaitteille. Procountor -avain sovellus on veloitukseton. Käytännössä sovellus toimii niin, että käyttäjä vahvistaa kirjautumisen Procountoriin sovelluksen kautta. Sovellus antaa push-ilmoituksen kirjautumisyrityksestä, mikä lisää tietoturvaa merkittävästi.

Procountor mini

Procountor tarjoaa tällä hetkellä mobiilikäyttöön Procountor Mini -sovellusta, joka on veloituksetta ladattavissa Google Playstä ja Applen App Storesta. Sovelluksen toimintoja ovat kulu- ja matkalaskut sekä ostolaskujen hyväksyntä. Käytännössä kokemustemme pohjalta Procountor Minin käyttö ei ole kovin sulavaa etenkään matkalaskujen osalta. Suurimmaksi ongelmaksi koituu erikoinen paikan ja kilometrit erotteleva kirjausjärjestelmä, joka tekee matkojen kirjaamisesta sekavaa. Lisäksi matkan kirjaus tulisi käytännössä tapahtua reaaliajassa, sillä päivämäärän ja ajan asetus tulee aina automaattisesti kirjauspäivän ajankohdan mukaan, mikä tekee kirjaamisesta todella työlästä jälkikäteen.

Procountorin tyyli matkalaskujen kirjaamiseen ei myöskään tue mallia, jossa koko kuukauden matkalasku tehdään yhdellä tositteella – kenties tositekohtaisen veloitusmallin takia? Matkalaskujen tekoon onneksi Procountoriin löytyy valmiita integraatiota mm. eTaskulla ja Acubizilla, joiden mobiiliappien käyttö on huomattavasti helpompaa. Procountorin oma matkalaskujen teko selainversiossa on onneksi tehty suhteellisen helpoksi.

Procountor kuitit 

Procountor tarjoaa Mini -sovelluksen lisäksi toisen keinon toimittaa esimerkiksi käteiskuitit kirjanpitoon. Procountor Kuitit -sovellus on maksullinen 5,95€ / kuukausi / käyttäjä / yritys maksava sovellus, jonka avulla voit toimittaa käteiskuitit kirjanpitoon ja paperista kuittia ei tarvitse säästää. Kuitit -sovelluksesta tekee mielenkiintoisen se, että se on liitettävissä ReceiptHeroon. ReceiptHero tuo eKuitit automaattisesti kaupan kassajärjestelmästä Procountoriin ilman, että kuitista tarvitsee ottaa kuvaa. Tämä onnistuu integroimalla siis ReceiptHero Procountor Kuitit -sovellukseen. Tällaisen sähköisesti tuodun kuitin hinta on 0,40€ / kuitti.

Procountor matkalaskut

Matkalaskujen teko on monessa yrityksessä hiukan pakkopullaa, mikä olisi hyvä saada mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Procountorissa matkalaskujen teko onnistuu parhaiten selainversion kautta. Matkalaskun teko Procountorissa alkaa niin, että valitaan henkilö, jolle matkalasku muodostetaan. Tämän jälkeen voidaan syöttää rajaton määrä matkarivejä sekä erilaisia kustannuksia ja kommentteja sekä liitteitä rivikohtaisesti. Matkalaskujen hyväksyntä ja maksu hoituu Procountorissa kätevästi, sillä matkalasku voidaan määrittää tietylle tarkastajalle, joka hyväksyy matkalaskun ja voi myös laittaa sen maksuun suoraan työntekijän tilille. Laskulle voidaan myös määrittää useampi tarkastaja

Procountor asiakaspalvelu 

Finagon asiakaspalvelu on todettu erittäin toimivaksi ja jopa proaktiiviseksi tietyissä asioissa ja tästä täytyy antaa ehdottomasti pisteet Procountorin asiakaspalvelulle. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa myyntilaskut, joissa on väärä verkkolaskuosoite: Yrittäjä saa tällaisessa tapauksessa viestin Procountorin asiakaspalvelusta, jossa kerrotaan ongelman syy ja mitä toimenpiteitä he ovat tehneet ja mitä sinun täytyy vielä tehdä mahdollisesti ongelman korjaamiseksi. Procountor tarjoaa myös veloituksetonta käyttötukea puhelimitse numerossa 020 7879 840 ja sähköpostitse asiakaspalvelu@procountor.com Järjestelmään tulevista uusista ominaisuuksista kerrotaan myös aktiivisesti uutiskirjeiden ja ohjelmiston sisällä olevan widgetin kautta.

Procountor ohjekirja 

Edistyneemilläkin Procountor -käyttäjillä tulee silloin tällöin tilanteita, joissa Procountorin  maksuton ohjekirja on avuksi. Finago ylläpitää varsin kattavaa portaalia, josta löytyy ohjeita tekstinä ja videona Procountorin käytännössä kaikista ominaisuuksista.

Procountor API

Procountor oli aiemmin varsin suljettu systeemi, johon oli suhteellisen vähän valmiita integraatiota. Visman Netvisor tarjosi jo tuolloin avoimen rajapinann sekä Netvisor Storen lukuisat valmiit integraatiot, joiden perässä kenties Finago päätti avata myös Procountorin rajapinnan Procountor Developers -sivun kautta. Procountor API mahdollistaa aitojen integraatioiden luomisen Procountoriin mikä tarkoitaa käytännössä parhaimmillaan erittäin massiivisia säästöjä työajassa. Procountorin avoin rajapinta mahdollistaa myös erilaisten plug-in ratkaisuden teon mikä avaa myös omat ovensa erilaisille mahdollisuuksille. Procountorissa ei kuitenkaan ole pelkästään avoin rajapinta koodattaville ratkaisuille vaan myös mahdollista tuoda tietoa CSV:n muodossa. CSV:llä voidaan tuoda mm. Kirjanpitoaineistoa, tuotenimikkeitä, asiakasrekisteriä, budjettia, lähetettäviä myyntilaskuja ja palkka-aineistoa. CSV-tuonnin käyttö on veloituksetonta.

Procountorin kilpailijat

Visma Netvisor

Visma Netvisor on norjaisen Visman omistama erittäin kattava taloushallinnon järjestelmä. Tutustu Netvisoriin tästä

Fennoa

Fennoa on nopeasti pinnalle noussut kotimainen taloushallinnon ratkaisu, joka on käytön helppoudellaan noussut monen yrittäjän suosikiksi. Palkkaosuuden puuttuminen ohjelmistosta on toistaiseksi vielä ollut suurin puute, mutta erilaisten integraatioiden kautta tilanne on parantunut.

Heeros

Heeros on moduulipohjainen Heeros Oyj:n kehittämä taloushallinnon järjestelmä, joka on erittäin suosittu erityisesti Länsi-Suomessa.

Procountor -tilitoimistot

Juuri yhtiöllesi parhaan Procountor -tilitoimiston löydät helpoiten Talouskuution tilitoimistohausta: https://www.talouskuutio.fi/etsitoimisto/ Tutustu muihin taloushallinnon ohjelmistoihin: https://www.talouskuutio.fi/taloushallinnon-ohjelmistot-vertailussa/ 

Parhaan tarjouksen saat pyytämällä tarjousta Procountor -tilitoimistosta.
Tiesitkö: talouskuutio.fi -palvelu vertailee puolestasi yli 400 tilitoimistoa verkossa!